Despre noi

 

 
SCURTĂ ISTORIE

     Cele mai vechi dovezi ale „Herrnbrauerei” se găsesc într-un document fiscal din „locuința adiacentă a orășenilor Ursula și Hans Hiltwein de la Samstag la Willibald 1527” (13 iulie). Acest document face prima referință la „Herrnbräu” drept „Prewhaus” (fabrică de bere).
    Cu o mare previziune, cele două companii producătoare de bere, „Herrnbräu” a lui Johann  Högner și „Danielbräu” a lui Joseph Bonschab şi-au unit forțele în 1873 pentru a deveni o fabrică de bere pe acțiuni.
     În 1899, această primă fabrică de bere înfiinţată în Ingolstadt a devenit mai apoi „Bürgerlichen Brauhaus”, cunoscută astăzi sub numele de „HERRNBRÄU”.
     În 1874, Georg Hörlein a fondat „Weißbräuhaus” (fabrică de bere de grâu) pe fosta „Schwaigergasse” (astăzi Dollstraße). După ce afacerea „Lenzbräu” de pe Harderstraße, care fusese achiziționată de la Josef Gloßner în 1882, şi-a încetat activitatea în 1892, Gloßner a cumpărat „Weißbräuhaus” la 1 octombrie 1896.
      În 1929, „Bürgerliche Brauhaus” a preluat singura Weißbräuhaus independentă rămasă, de la Max Gloßner.
     Din 1993, noua „Weißbräuhaus zum Herrnbräu” devine un loc popular de întâlnire în partea istorică a orașului.
         Astăzi, HERRNBRÄU poate privi cu mândrie istoria sa centenară și se afirmă în producția tradițională de bere bavareză, cu o atenție deosebită asupra berile sale speciale de grâu.



 
INGOLSTADT

     În acest oraș cu o tradiție distinctă și o istorie lungă și plină de evenimente, Ducele Wilhelm al IV-lea a proclamat în 1516 faimoasa „Lege a purității” a Bavariei, cea mai veche lege alimentară valabilă în întreaga lume.      Legea purității guvernează nu numai ceea ce este permis în bere, ci mai presus de toate, ceea ce nu trebuie utilizat pentru fabricarea berii.
      Fabricilor de bere precum HERRNBRÄU, care produc și declară berea în conformitate cu legea germană a purității berii, nu le este permisă folosirea de arome, coloranți, stabilizatori, enzime, emulgatori sau conservanți. Prepararea berii este încă limitată la utilizarea celor patru ingrediente naturale: apă, malț, hamei și drojdie, ceea ce o face foarte elaborată și rafinată.
     Tocmai de aceea, Ingolstadt este, de asemenea, locul uneia dintre cele mai veritabile fabrici de bere din Bavaria, cu peste 130 de ani de istorie a  preparării berii, în urma sa: HERRNBRÄU.
     Astfel, berea HERRNBRÄU este o operă de artă, ce stă mărturie vechii și tradiționalei preparări bavareze a berii.


 
CUM SE NAȘTE BEREA NOASTRĂ?

   HERRNBRÄU ia naștere din pasiunea pentru berea de cea mai bună calitate, prin excelență, devotament și strictețe pentru tradiție și autenticitate, utilizând doar cele 4 ingrediente naturale, apă, malț de grâu sau orz, hamei și drojdie, prin diferite etape și procedee de specialitate.
    Cheia preparării berii Herrnbräu, constă în arta clasică a fermentației deschise în cuvă. Berile de grâu, fructate și aromate, de specialitate, se produc la temperaturi de fermentație tradiționale cuprinse între 15 și 20 °C, folosind drojdie proprie. În plus, în desăvârșirea berii de care urmează să te bucuri, un rol foarte important îl deține procesul de fermentarea în sticla originală, timp de 4 săptămâni.
   Astfel, combinația de fermentare deschisă în cuvă, îmbutelierea naturală nefiltrată și patru săptămâni de maturare în sticlă pot produce beri de grâu subtil de fine, bogate, aromate și ușor de digerat, care îndeplinesc standardele artei tradiționale bavareze de fabricare a berii pure și autentice.

Vizualizeaza prezentare  in romana sau in engleza

Fişierele de tip cookie sunt esenţiale pentru ca dumneavoastră să utilizaţi la maximum site-ul nostru Web. De fapt, aproape toate site-urile Web utilizează acest tip de fişiere. Fişierele de tip cookie stochează preferinţele dumneavoastră şi alte informaţii care ne ajută să ne îmbunătăţim site-ul Web - dar nu vă faceţi griji, nicio informaţie colectată de pe site-ul nostru nu vă identifică în mod personal. Puteţi afla mai multe despre fişierele de tip cookie şi despre cum puteţi să le controlaţi cu ajutorul setărilor dumneavoastră de navigare.

Aflați mai multe   Am inteles